Haberler

Çocukları için Sağlıklı ve Lezzetli Yemek Yapmayı İsteyen Annelere…

Birçok anne gibi ben de çocuklar olduktan sonra, sağlıklı ve doğal beslenmeyi kendime misyon edindim.

Bence, annelere düşen en önemli görev; hayat boyu sürecek yemek yolculuğunda, çocuklarının sağlıklı büyümesi ve bağışıklık sistemlerinin güçlenmesi için “doğru beslenme alışkanlığı” kazandırmak olmalıdır.

Doğru beslenme alışkanlığı kazandırmak, günümüzde çok kolay görünmese de, anneler en azından evlerinde yani kendi kalelerinde, çocukları ve aileleri için çok basit çözümlerle bunu sağlayabilirler.

Nasıl mı?

Seçimlerini ve tercihlerini gözden geçirip, biraz da emek vererek tabii…

Mevsiminde sebze ve meyve tüketerek, hergün soframıza gelen yoğurdu, ekmeği, peyniri, makarnayı, domates soslarını evde yaparak, en azından evde yapılan kek, kurabiye gibi ürünlerde kaliteli unlar kullanarak ve şekeri tamamen evlerine sokmayarak ve market ömrü uzun gıdalardan mümkün olduğunca uzak durarak, çocuklarına doğru beslenme alışkanlığı kazandırmak aslında çok da zor değil.

Ben iki çocuk annesi Gonca Tangüner Yüksel, hayat boyu sürecek olan yemek yolculuğunda, sağlıklı çocuklar yetiştirmenize Ayşe Öner’ in tavsiyeleri ile birlikte, “Annemin Yemeği Gibi” bölümünde tariflerim ve yazılarımla birlikte yanınızda olacağım.

Sağlıklı çocuk yemekleri tarifleriniz ve merak ettikleriniz için, [email protected] dan bana ulaşabilirsiniz.

Sevgiler

Gonca

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir