Haberler
BADEM SÜTÜ

BADEM SÜTÜ

Badem Sütünün Faydaları:

Laktoz intoleransı yani sindirim sorunu yaşayan kişiler için çok faydalıdır.

İçeriğinde bol miktarda calsiyum, magnezyum ve E vitamini mevcuttur.

Kemik ve diş gelişimi için faydalıdır.

Güçlü bir antioksidandır.

 

malzemeler

200 gr çiğ badem

5 bardak su

 

hazırlanışı

Bademler bir gece önceden suda bırakılır. Ertesi gün, bademlerin kabukları soyulur ve bir blenderın içine koyulur. 5 bardak su eklenir ve blenderda 5 dakika çekilir. Daha sonra tülbentte süzülür. Badem sütünüz hazır. Tülbentte kalan badem tozlarını da pastalarda kullanabilirsiniz.

 

Uyarı: 2 yaş altı çocuklarda ve alerjik çocuklarda  dikkat edilmelidir.

 

Sevgiler,

Gonca Tangüner Yüksel

Sorularınız için: [email protected]

Check Also

ZENCEFİLLİ YILBAŞI KURABİYESİ

Yılbaşı akşamı için çocuklarınızla birlikte yapabileceğiniz şekersiz ve cok sağlıklı bu kurabiyeyi minikler ve misafirleriniz …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir