Son Haberler

Deniz Börülcesi

Alaçatı’ya gidipte pazar yerine uğramadan, o güzelim ege otlarından almadan dönülmez tabii. Börülcenin her türlüsünü severim ve yaparım ama deniz börülcesini daha önce yememe rağmen evde yapmayı hiç denememiştim. Alaçatı pazarında taze taze deniz börülcelerini görünce hemen aldım ve eve getirdim. Aradan 5 gün geçmesine rağmen hiç tazeliklerini kaybetmediler. Egeli bir arkadaşımdan tarifini aldım ve denedim. Bence muhteşem oldu. 5 yaşındaki oğlum da tadına bakınca ” hımm güzelmiş” dedi… 🙂 Tabii yemeklerde az tuz hatta tuzsuz denebilecek kadar tuz kullandığım için oğlum tuzlu herşeyi çok seviyor. Hal böyle olunca da deniz börülcesini sevdi tabii… Çok tuzlu olması sebebiyle çocuklara 1/4 porsiyon oranında yedirmenizin bir sakıncası yoktur.

IMG-20150606-WA0044-2

Deniz börülcesinin en güzel zamanı bahar aylarıdır. Zaman geçtikçe deniz börülcesi daha tuzlu olacağı için yenilmesi biraz zorlaşabilir. Sonbahar aylarında çok tuzlu olacağından deniz börülcesinin yenmesi önerilmez. Ben haziran başında çok tuzlanmadan aldım neyse ki…

Deniz Börülcesinin Faydaları:

  • Deniz börülcesi denizdeki minarelleri kendi bünyesinde tutabildiği için çok faydalıdır.
  • İçeriğinde; iyot, magnezyum, kalsiyum, fosfor, demir ve çinko bol miktarda vardır.
  • İdrar söktürücü özelliğe sahiptir.
  • Tam bir antioksidan deposudur.

İçeriğinde bol miktarda tuz içermesinden ötürü tansiyonu yüksek olan kişilerde daha az tüketilmesi önerilir.

2 yaşından sonra çocuklarınıza yedirmeniz daha uygundur.

Malzemeler:

  • 1/2 kg. Taze deniz börülcesi
  • 1 kg. Kaynamış su
  • Zeytinyağı
  • 1 limon suyu
  • 5 diş sarımsak

Hazırlanışı:

  • Börülceleri bol suda iyice yıkayın. (Köklerde çamur kalmasın)
  • Kaynayan suyun içine kökleriyle birlikte ayırmadan atın.
  • 5 – 10 dakika içinde pişmiş olacaktır.
  • Köklerinden tutun ve elinizle köklerinden aşağı doğru sıyırdığınızda yeşil yerleri ayrılıyorsa pişmiş demektir.
  • Zeytinyağı, ezilmiş sarımsak ve limon suyunu karıştırarak sosu hazırlayın.
  • Kökünden sıyırdığınız börülcelerin üzerine, hazırladığınız sosu gezdirin.
  • Yanında yoğurtla servis yapabilirsiniz.

Sevgiler,

Gonca Tangüner Yüksel

Sorularınız için: anneminyemegigibi@gmail.com

Check Also

LOR PEYNİRİ

Evde rahatlıkla yapabileceğiniz Lor Peyniri,  7. ayından sonra bebeğinizin kahvaltısında yerini alacak en önemli gıdalardan …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir