Haberler

Annemin Yemeği Gibi

AVOKADOLU HUMUS

AVOKADOLU HUMUS Malzemeler 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 çorba kaşığı tahin 1 adet olgun avokado 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı limon suyu ½ cay kasigi kimyon 2 diş sarımsak Bir tutam tuz Hazırlanışı​ Nohut, tahin, avokado, zeytinyağı, limon suyu ve sarımsağı mutfak robotunda püre olana kadar ezelim. Tuzu da ekleyip pürüzsüz bir kıvam alınca servis edebilirsiniz. Not: …

Devamı »

Gribe karşı, zerdeçallı kış çayı…

Zerdeçalın tozunu,  yemeklerde rahatlıkla tüketebilirsiniz. Zerdeçalı kök halinde çay olarak tüketmeniz de çok sağlıklı bir yoldur. Soğuk kış günlerinde özellikle de okul öncesi dönemde çocuklarınızın hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek için her sabah kök zerdeçal çayı yapmanız iyi olacaktır…. Hastalık gelmeden önce koruyucu önlemler almak çok daha etkili bir yöntemdir. Anne tavsiyesi: Bu çayı her sabah yapın ve  çocuklarınıza içirmeden …

Devamı »

Maş Fasulyesi Filizi

Ek gıdaya geçilen dönemde annelerin en büyük problemleri bebeklerdeki kabızlık sorunu… Benim de ek gıdaya geçtiğim dönemde yaşadığım kabızlık sorununu, sevgili çocuk doktorumuz Emin Mindan’ın önerisi ile 7. aylarda sebze çorbasına maş fasulyesi filizini  ekleyerek çözdüm. Maş fasulyesi filizini sadece çorbalarda değil, özellikle de çiğ olarak salatalarda tüketebilirsiniz. Çocuklarınız maş fasulyesi filizlerini çerez olarak da rahatça tüketebilirler.   Maş fasulyesi …

Devamı »

ZENCEFİLLİ YILBAŞI KURABİYESİ

Yılbaşı akşamı için çocuklarınızla birlikte yapabileceğiniz şekersiz ve cok sağlıklı bu kurabiyeyi minikler ve misafirleriniz çok beğenecek….Bu kurabiyenin yapımında ve süslemesinde evin miniklerinden yardım alarak keyifli bir yılbaşı akşamına hazırlanmanız ve onları da bu hazırlıklara ortak etmeniz çok güzel bir yılbaşı anısı olarak hafızalarında kalacaktır.   malzemeler 100 gr tereyağı 1 yumurta 1 çay bardağı bal 1 su bardağı tam …

Devamı »

LOR PEYNİRİ

Evde rahatlıkla yapabileceğiniz Lor Peyniri,  7. ayından sonra bebeğinizin kahvaltısında yerini alacak en önemli gıdalardan biridir. Evde yapıldığı için en önemlisi katkısız ve tuzsuz olması, Fermente bir besindir Bağışıklık sistemi için çok önemlidir Kalsiyum ve protein deposu oluşu ve Bebek ve çocuklarda kemik ve diş gelişimindeki rolü ile ailece tüketebileceğiniz  en sağlıklı besinlerden biridir. malzemeler 1lt. süt (günlük pastorize) 2 …

Devamı »

Ek Gıdaya Geçişte Gece Emzirmesi

Ek gıdaya geçişte annelerin en çok sorduğu sorularda biri de ” gece emzirmeleri devam etmeli mi? etmemeli mi?”.  Doğduktan sonraki günler ve  ilk aylarda annenin bebeğini gece- gündüz istedikçe emzirmesi en doğal süreçtir. 4. aylarda bebeğin, aşağı yukarı bir düzeni oluşmuştur ve 2,5 ila 3 saat aralıklarıyla daha kısa sürede emerek karnını doyurur ve herhangi bir rahatsızlığı yoksa, geceleri aralıksız olarak …

Devamı »

Ek Gıdaya Geçerken İlk Sebze BALKABAĞI olabilir…

1- Bol lif içerir, kabızlık sorununu en aza indirger. Bebeğinizin hassas sindirim sistemi için çok faydalıdır. 2- Yüksek miktarda beta karoten içerir, yani Avitamini deposudur.  Bebeğinizin cildi için çok faydalıdır. 3- İçeriğindeki demir, potasyum, sodyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum ve protein sayesinde bebek ve çocuklarda kemik gelişiminde etkili olur. 4- Kansızlığı önler 5- Bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesi için çok faydalıdır.   Besin …

Devamı »

ZENCEFİLLİ BALKABAĞI ÇORBASI

Balkabağı

Balkabağı kış aylarında en az haftada 1 öğün soframızda yerini almalı… Çorba, yemek ya da tatlılarda çok rahat kullanbilirsiniz. Çok sağlıklı ve lezzetli aynı zamanda glutensiz bu çorba tarifini çok seveceksiniz. 1 yaş sonrası bebeklerinize çok rahat içirebilirsiniz. malzemeler 1 adet soğan 3-4 diş sarımsak 400 gr dilimlenmiş balkabağı ince bir dilim taze zencefil 3 çorba kaşığı nohut unu 2 …

Devamı »

BADEM SÜTÜ

Badem Sütünün Faydaları: Laktoz intoleransı yani sindirim sorunu yaşayan kişiler için çok faydalıdır. İçeriğinde bol miktarda calsiyum, magnezyum ve E vitamini mevcuttur. Kemik ve diş gelişimi için faydalıdır. Güçlü bir antioksidandır.   malzemeler 200 gr çiğ badem 5 bardak su   hazırlanışı Bademler bir gece önceden suda bırakılır. Ertesi gün, bademlerin kabukları soyulur ve bir blenderın içine koyulur. 5 bardak …

Devamı »

KINOALI ISPANAK YEMEĞİ

Kış aylarında doğanın sunduğu mucize: ISPANAK Çocuklarınız için sağlıklı ve faydalı olan bu sebzeyi haftada bir aile sofrasından eksik etmeyin. Neden mi? Demir, magnezyum ve protein açısından zengindir. Zengin bir antioksidandır, kansere karşı koruyucudur. İçeriğindeki K vitamini ve kalsiyum sayesinde kemikleri güçlendirir. C vitamini ile vücudumuzu grip ve nezle gibi hastalıklardan korur. İçeriğindeki A vitamini gözler için çok önemlidir. Alzheimer …

Devamı »