Haberler

Gelişim ve Sağlık

BEBEKLERİN SAĞLIKLI GELİŞMESİ

Bebeklik zamanında beyin diğer zamanlardan daha fazla gelişir, hızı iki kat daha fazladır ve bir yaşına kadar beynin ortalama %60’ı gelişir sevgili anne babalar. Karışık bir elektrik teline benzeyen nöron adı verilen sinir hücreleri hızlı bir şekilde çoğalır, bebek doğduğunda bu bağlantılar henüz oluşmamıştır; ilk sene boyunca bu nöronlar bebeğin daha çok şey yapabilmesi, düşünebilmesi için birbirleriyle iletişim kurarlar. Bunu …

Devamı »

0-12 Ay Oyuncak Seçimi

Merhaba sevgili aileler, Bebekleriniz dış dünya ile ilişki kurmaya başladıkça; kaliteli zaman geçirmek ve gelişimlerine katkıda bulunmak için doğru oyuncak seçimi çok önemli. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki , oyuncak ; bebek ve çocukların gelişiminde önemli bir noktaya sahip. Araştırmalar; bebeklerin ve çocukların oyunla öğrendiklerini göstermiştir. Bu nedenle, onların becerilerine ve içinde bulundukları gelişme aşamasında uygun olarak tasarlanmış oyuncaklar verilmesine dikkat …

Devamı »

Ten Tene Temas ve Probiyotikler

Merhaba sevgili anneler ve anne adayları; Doğum sonrası ten tene temasın önemini eğitimlerimde ve paylaştığım yazılarımda hep altını çizerek belirtirim. Bu beraberlik hem anne bebek bağını güçlendirecek, emzirmeye doğru başlangıç yapmanızı ve emzirmede yol almanızı kolaylaştıracak; hem de sizin vücudunuzdaki dost bakterilerin bebeğinize geçmesini sağlayacaktır. Doğumunuz normal veya sezaryen bile olsa bu talebinizi doktorunuzla konuşup, hastaneye giderken de yine taleplerinizi …

Devamı »

Bebekte Yürüme ve Erken Gelişimsel Basamaklar

Canım aileler , Bu yazıya gözünüz takıldı ise, çocuğunuzun heyecanla gelişimini izlediğiniz bir dönemdesiniz. Ah ne güzel zamanlar… Acaba ilk yemeğine tepkisi nasıl olacak? Ne zaman yürür ki ? İlk kelime anne mi diyecek yoksa baba mı? Ve daha birçok soru … Bu sorular hiç bitmiyor. Her gelişim döneminin kendine has dinamikleri var. Ama bu süreçleri sizin de destekliyor olmanız …

Devamı »

İnfantil Kolikli Bebeğe Yaklaşım

Herkese kucak dolusu sevgiler… İnfantil kolik ailelerin en çok zorlandığı konulardan biri. Benim de hep instagramda paylaştığım kolikli bebekler ile ilgili birçok önerim olmuştu. Aşağıda da yine infantil kolikli bebeğe yaklaşım konusunda derlenmiş önerileri inceleyebilir ayrıca bebeğin rahatlamasını sağlayan , doktorların da önerdiği damlayı gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Yazımızı keyifle okuyun… Hem damla, hem de uygulamalar kolikli yaşamınızda size rahatlama sağlayacaktır. …

Devamı »

Bebeğinizin İlk Yılında Oyun

Çok severek takip ettiğim Uzman Klinik Psikolog Burcu Gençer’in güzel bir yazısı… Keyifle okumanız dileği ile… Sevgiler, Ayşe Öner ————————————————————————————— Yeni doğan bebeklerin en önemli çabası tanıştıkları yeni dünyaya adapte olmaktır. Bizlerin alışık olduğu her türlü uyaran onlar için büyük bilinmezlik. Nefes alıp vermek, sesleri daha net duymak, ışıkla tanışmak, soğuğu hissetmek ilk defa karşılaştığınızda çok şaşırtıcı olabilir. Bebekler ilk …

Devamı »

Ağlamayan Bebekler ve Huzurlu bir Toplum İçin: Bebek İşaret Dili Metodu

Aglamayan bebekler

Ağlamayan bebek hayalimiz gerçek olsa! Her anne baba, bebekleri ağlamasın, hep yüzü gülsün ister. Günlük yaşamda ise, bebeğin ağlamasına sebepler malesef hiç bitmezmiş gibi gelir. Diş, açlık, gaz, rahatsızlık, korku, alerji, ağrı, uykusuzluk, veya herhangi bir istek. Peki, henüz 6 aylık bebeğinizin aklından ve kalbinden geçenleri aslında size “anlatabileceğini” söyleseler, ve dünyada binlerce anne babanın bu hayat kurtarıcı iletişim yolunu …

Devamı »

Bebeklerde Hıçkırık ve Hapşuruk

Yeni doğan bebeklerde en sık gördüğümüz davranış, hıçkırık ve hapşurmadır. Hıçkırık karın boşluğu ile göğüs boşluğunu ayıran diyafram kasının kasılması ile oluşur, bu kasılma sonucunda ise ses telleri birbirine yaklaştığı için hıçkırık sesi çıkar. Yeni doğan bebekler de ise özellikle ilk aylarda sıkça ama 1 yaşa kadar da zaman zaman görülen hıçkırık, normal bir refleks olup; bebeğin doyduğunu,midenin büyümesi ve …

Devamı »

Bebek Gelişimi 10.11. ve 12. Aylar

Onikinci Ay Aşısı: KKK_1 (Kızamık, Kızamıkçık, Kabakulak aşısı) KPA-4 – (Pnömokok)  Bacağa kas içine enjekte edilir. Su Çiçeği-1 (Varicella) Aşı üst kola deri altına enjekte edilir. Onuncu ve Onbirinci Ay Aşıları: Bu ayda aşı yapılmamaktadır. Aşı sonrası bakım: Suçiçeği  aşısı nadiren de olsa ateş ve vücutta döküntü yapabilir. Korkulacak bir durum yoktur. 10. 11. ve 12.  Ayda Bebek Gelişimi Bu …

Devamı »

Bebek Gelişimi 7. 8. ve 9. Aylar

Yedinci ve Sekizinci Ay Aşıları : Bu aylarda aşı yapılmamaktadır. Dokuzuncu Ay Aşısı :  Meningokok Aşısı-1   ilk doz dokuzuncu ayda bacak kası içine yapılır. 7. 8. ve 9. Aylarda Bebek Gelişimi: Bu aylarda bebek ilk altı ayındaki büyüme hızının yarısı kadar büyür. Eskisi kadar büyümediği için kilo ve boy ölçümleri üç ayda bir yapılabilir. Bebek bu aylarda emeklemeye başlar, yardımsız …

Devamı »