Haberler

Evde Kefir Yapımı

Her annenin evinde olmazsa olmazları vardır mutlaka. Oğlum ve kızım ek gıdaya başladıkları ilk günlerde Sevgili doktorumuz Emin Mindan sayesinde, kefir evimize girmeye başladı ve artık ailece akşam yemeklerinin yanında içtiğimiz bir klasik oldu. Yani artık bizim evin olmazsa olmazı kefir çocuklarımın vazgeçilmez içeceği. Çok şanslıyım ki böyle faydalı bir içeceği çocuklarıma sevdirebildim. Bebeklikte başlayan alışkanlıklar ilerleyen dönemde de devam ediyor. O yüzden annelere tavsiyem ek gıdaya geçtiğiniz dönemlerde kefiri de çocuklarınızın öğünlerine yavaş yavaş ekleyin. Neden mi?

  • Bebeklerin ek gıdaya geçtiği ilk günlerde, anne sütünden sonra en iyi bağırsak düzenleyicidir. Yani sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir. Hastalıklara karşı vücudun direncini arttırır.
  • Sinir sistemini düzenler; sakinleştirici özelliği ile uyku düzenleyici etkisi vardır.
  • Allerjilere karşı bebeğinizi güçlendirir.
  • Anne sütünün kalitesini arttırır.
  • Antioksidan özelliğiyle, vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlar.
  • Kansere karşı koruyucu etkisi vardır. Tümör oluşumunu engeller.
  • Şeker hastalığına karşı etkilidir.
  • Yüksek tansiyonu düzenler.
  • Deri hastalıklarına iyi gelir ve cildin güzelleşmesini sağlar.

Bence anneler ve anne adayları artık evde kefir yapmaya biran önce başlayın derim. Benim aşağıda verdiğim tarifle, yapımı kolay kefiri evinizden eksik etmeyin.

Malzemeler:

  • 1lt. süt (pastörize günlük süt)
  • 1 kaşık kefir tohumu

Hazırlanışı:

Temiz bir cam kavanoza kefir tohumlarını koyun.
Üzerine 1 lt sütü ekleyin. (dolaptan çıkardığınız sütü koyabilirsiniz)

kefir hazirlik

Kavanozun üzerini bir peçete ile kapatın. Bir lastik ile tutturun.
Mayalanması için oda sıcaklığında, karanlık bir yerde 24 saat bekletin. (Mutfak dolabının içinde bekletilebilir.)

kefir hazirlik

kefir hazirlik

24 saat sonra plastik bir süzgeçle cam sürahiye süzün.

Kefir Suzme

Sürahideki süzülen kefir buzdolabında 2 saat bekletince içmeye hazır olacak.

Süzgecin içinde kalan kefir tohumlarını temiz suda yıkayın.

kefir suzme

Tekrar temiz cam kavanoza kefir tohumlarını koyun ve üzerine 1 lt sütü ekleyin.

Kefir Kavanoz servis

 

Oda sıcaklığında olacak şekilde mutfak dolabına kaldırın. Ertesi gün tekrar aynı işlemi gerçekleştirin.
En fazla 48 saat süre içinde kefiri süzmeniz gerekir.

Tüm annelere kolay gelsin. Kefir içmeyen çocuk kalmasın.

Sevgiler

Sorularınız için : [email protected]

Check Also

ZENCEFİLLİ YILBAŞI KURABİYESİ

Yılbaşı akşamı için çocuklarınızla birlikte yapabileceğiniz şekersiz ve cok sağlıklı bu kurabiyeyi minikler ve misafirleriniz …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir