Son Haberler
Anasayfa » Beslenme » Annemin Yemeği Gibi » Gribe karşı, zerdeçallı kış çayı…

Gribe karşı, zerdeçallı kış çayı…

Zerdeçalın tozunu,  yemeklerde rahatlıkla tüketebilirsiniz. Zerdeçalı kök halinde çay olarak tüketmeniz de çok sağlıklı bir yoldur. Soğuk kış günlerinde özellikle de okul öncesi dönemde çocuklarınızın hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek için her sabah kök zerdeçal çayı yapmanız iyi olacaktır…. Hastalık gelmeden önce koruyucu önlemler almak çok daha etkili bir yöntemdir.

Anne tavsiyesi: Bu çayı her sabah yapın ve  çocuklarınıza içirmeden okula göndermeyin… 

  • 2 cm boyunda kuru kok zerdeçal
  • 1 parmak taze zencefil
  • 1 adet tarçın
  • 5-6 adet karanfil
  • 1/4 armut veya mevsim meyvesi
  • 1 lt.su

Tüm malzemeyi 1 lt su ile kaynatın, kaynadıktan sonra altını kısın ve 5 dakika daha kaynatın çayınız hazır…

Check Also

LOR PEYNİRİ

Evde rahatlıkla yapabileceğiniz Lor Peyniri,  7. ayından sonra bebeğinizin kahvaltısında yerini alacak en önemli gıdalardan …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir