Son Haberler
Anasayfa » Beslenme » Annemin Yemeği Gibi » ZENCEFİLLİ BALKABAĞI ÇORBASI
Balkabağı
ZENCEFİLLİ BALKABAĞI ÇORBASI

ZENCEFİLLİ BALKABAĞI ÇORBASI

Balkabağı kış aylarında en az haftada 1 öğün soframızda yerini almalı… Çorba, yemek ya da tatlılarda çok rahat kullanbilirsiniz.

Çok sağlıklı ve lezzetli aynı zamanda glutensiz bu çorba tarifini çok seveceksiniz.

1 yaş sonrası bebeklerinize çok rahat içirebilirsiniz.

malzemeler
1 adet soğan

3-4 diş sarımsak

400 gr dilimlenmiş balkabağı

ince bir dilim taze zencefil

3 çorba kaşığı nohut unu

2 bardak süt

5 bardak kaynamış su

bir tutam tuz

hazırlanışı

Soğanı küçük küpler şeklinde doğrayın. Soğan ve sarımsağı zeytinyağında biraz kavurun. Doğranmış zencefil ve balkabağını ekleyin ve 2 dakika birlikte kavurun. Nohut ununu ilave edin ve 1 dakika daha kavurun. İçine sütü ilave edin ve kıvam aldıktan sonra suyu ekleyin. Kaynamaya başlayınca 5 dakika daha yüksek ateşte kaynatın ve altını kısın. Kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin ve piştikten sonra blenderdan geçirip servis edebilirsiniz.

Sevgiler,

Gonca Tangüner Yüksel

Sorularınız için: anneminyemegigibi@gmail.com

Check Also

LOR PEYNİRİ

Evde rahatlıkla yapabileceğiniz Lor Peyniri,  7. ayından sonra bebeğinizin kahvaltısında yerini alacak en önemli gıdalardan …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir