- Yedinci ayın 4. ve son haftasında, sebze çorbasına kurubaklagilleri ekleyin.
- Kurubaklagiller compleks karbonhidratlardır ve protein içeriği çok yüksek besleyici bir gıdadır.
- Demir, çinko, kalsiyum ve magnezyum içerikleri yüksektir.
- İçeriğinde bulunan fitat ve lektin dolayısıyla demir emilimini engellerler.
- Bu nedenle en az 24 saat suda bekletmek ve mümkünse filizlendirmek ve düdüklü tencere ile pişirerek çorbalara eklemek en sağlıklı yöntemdir.
- Sebze çorbasını pişirirken düdüklü tencere kullanmayın. Yüksek ısı ve basınçta sebzelerin besin değeri cok azalmaktadır.
Örnek Günlük Menü
Kahvaltı: Yumurtanın sarısı + Lor peyniri + 1 parmak dilim Avakado
Ara Öğün: Anne sütü veya Formül süt
Öğle: Kuzu kıymalı ve mercimekli sebze çorbası + parmak sebze
Ara Öğün: Ev yapımı yoğurt
Akşam: Anne sütü veya Formül süt
Ara Öğün: Anne sütü veya Formül süt
Diyetisyen
Gonca Tangüner Yüksel
[email protected]