Son Haberler
Anasayfa » Beslenme » Annemin Yemeği Gibi » Maş Fasulyesi Filizi
Maş Fasulyesi Filizlendirme

Maş Fasulyesi Filizi

Ek gıdaya geçilen dönemde annelerin en büyük problemleri bebeklerdeki kabızlık sorunu…

Benim de ek gıdaya geçtiğim dönemde yaşadığım kabızlık sorununu, sevgili çocuk doktorumuz Emin Mindan’ın önerisi ile 7. aylarda sebze çorbasına maş fasulyesi filizini  ekleyerek çözdüm.

Maş fasulyesi filizini sadece çorbalarda değil, özellikle de çiğ olarak salatalarda tüketebilirsiniz. Çocuklarınız maş fasulyesi filizlerini çerez olarak da rahatça tüketebilirler.

 

Maş fasulyesi filizinin faydaları saymakla bitmez;

  • Yüksek lif içeriği sayesinde maş fasulyesi filizi bağırsak hareketliliğini arttırır ve kabızlığa iyi gelir.
  • Tam bir antioksidan deposudur.
  • Cilt için çok faydalıdır.
  • Yüksek miktarda K ve C vitamini içerir.
  • Folik asit , demir ve calsiyum deposudur.

Yani bebeklerinizin çorbasına 7. ayından itibaren kullanmaya başlayacağınız maş fasulyesi filizi hayat boyu mutfağınızdan eksik etmeyeceğiniz mucize bir besindir.

 

filizlendirme

1- Bir avuç maş fasulyesini akşamdan suya koyun.

2- Sabah suyunu süzün ve bir kavanozun içine yerleştirin. Kavanozun üzerini tülbentle kapatın ve 45 derecelik bir açıda kavanozu gün ışığı almayan bir yere yerleştirin.

3- Sabah ve akşam maş fasulyesini sudan geçirin, süzün ve tekrar aynı şekilde bekletin.

4- Birkaç gün aynı işlemi tekrar edin ve filizlenmeye başladığında, 3-4 cm olana kadar  birkaç gün daha aynı işlemlere devam edin.

5- Filizlendikten sonra buzdolabında kapalı bir kapta 1 hafta muhafaza edebilirsiniz.

 

Afiyet olsun,

Gonca Tangüner Yüksel

Sorularınız için: anneminyemegigibi@gmail.com

Check Also

Ek Gıdaya Geçerken İlk Sebze BALKABAĞI olabilir…

1- Bol lif içerir, kabızlık sorununu en aza indirger. Bebeğinizin hassas sindirim sistemi için çok …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir